Δημήτρης Ασλανίδης.

Η φιλοσοφία μας

Ιδρύοντας τα Φροντιστήρια «Ασλανίδης» στα δυτικά της Θεσσαλονίκης κύριο μέλημά μας ήταν να δημιουργήσουμε έναν εκπαιδευτικό φορέα μετάδοσης γνώσης, ήθους, παιδείας και αξιών. Που θα χαρίζει στους σπουδαστές του όλα τα απαραίτητα εφόδια για τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Διαρκής και ακατάβλητη επιδίωξή μας ο καθένας και η καθεμιά από τους μαθητές μας να νιώσει τη λαχτάρα για μάθηση, να μυηθεί στην εκπαιδευτική διαδικασία, να ακονίσει τη λογική και το πνεύμα, και με μεθοδικότητα και μεράκι να ανοίξει ο ίδιος τον δρόμο για την επιτυχία, την καταξίωση, τη λαμπρή πορεία στην ανώτατη μορφωτική βαθμίδα.

Και όλα αυτά λειτουργώντας σαν μια μεγάλη οικογένεια, καθώς όλοι μαζί, διεύθυνση, καθηγητές και μαθητές, ενώνουμε τους στόχους και τους οραματισμούς μας και γινόμαστε ένα. Στοργή, ευαισθησία και ενσυναίσθηση, ανιδιοτελές δόσιμο και αλτρουισμός αποτελούν αξίες που ενώνουν και διέπουν τη σκέψη, τη φιλοσοφία, αλλά και αποτυπώνονται στην πράξη στην μοναδικότητα και την αυθεντικότητα της αμφίδρομης σχέσης καθηγητή-μαθητή.

Εξάλλου, βασική μας προτεραιότητα αποτελούσε πάντα και αποτελεί η στελέχωση του οργανισμού μας με φωτισμένους δασκάλους, που πέρα από την κατάρτιση, την πείρα, την διδακτική επάρκεια και την μεταδοτικότητά τους, στοχεύουν πρώτα και πάνω απ’ όλα στο να αγαπήσει ο μαθητής το μάθημα και αυτόν που το διδάσκει. Καθώς είναι μεγάλη αλήθεια πως ο νους μας πιότερο αγαπά να μαθαίνει αυτό που η καρδιά μας έμαθε να αγαπά.

Άλλωστε, η διαδικασία της μάθησης είναι μια διαρκής πορεία για τον καθένα μας, μια δια βίου παρατεινόμενη άσκηση. Έτσι, αναδιατυπώνοντας τον ορισμό ο φιλόσοφος John Dewey τονίζει ότι «παιδεία δεν είναι η προετοιμασία για τη ζωή, παιδεία είναι η ίδια η ζωή»! Και γι’ αυτό είναι πρώτιστης σημασίας στο κρίσιμο στάδιο της εφηβείας, στο μεταίχμιο της ενηλικίωσης, στην πρώιμη αλλά ουσιαστική μετοχή και μυσταγωγία μας στη γνώση και την επιστημοσύνη να έχουμε τους ιδανικότερους συνοδοιπόρους.

Ελάτε να χτίσουμε μαζί το μέλλον σας!

Για τους λόγους αυτούς σας καλούμε να επικοινωνήσετε, να γνωρίσετε και να εμπιστευθείτε τα Φροντιστήριά μας, σαν φωτεινό παράθυρο στη γνώση, σαν πηγή έμπνευσης και δημιουργίας, σαν ασφαλή πυξίδα στο ακαδημαϊκό και επαγγελματικό σας ταξίδι, σαν εφαλτήριο καταξίωσης και επιτυχίας.

Επικοινωνήστε Μαζί μας !